U-Cont Oy:n johtoa uudistetaan

Tiedote 3.1.2022

U-Cont Oy:n johtoa uudistetaan

U-Contin toimitusjohtajana aloitti vuoden alusta Joel (Jopi) Sistonen. Samalla yhtiölle nimettiin varatoimitusjohtajaksi Tita Tajakka-Hotti. Yhtiön toimitusjohtajana vuonna 1997 aloittanut Jari Sistonen siirtyy kahdenkymmenenviiden vuoden vastuujaksonsa jälkeen kehitystehtäviin.

Toimitusjohtajan pesti on hieno mahdollisuus ja on mukava saada uusia haasteita. Muutoksen nopeus ja yllätykset esimerkiksi koronan, geopolitiikan ja komponenttipulan vuoksi tekevät työstä varmasti mielenkiintoista ja haastavaa.  Onneksi ympärillämme on osaavaa asiakaskuntaa sekä toimittajaverkostoa. U-Cont on perheyrityksenä kuitenkin minulle hyvin tuttu, mikä antaa perspektiiviä asioihin, jo kolmannessa polvessa yrityksessä toimitusjohtajana toimiva Joel Sistonen toteaa.

Osaltani on mielenkiintoinen haaste siirtyä hankintauran jälkeen kansainvälisen myynnin pariin ja jatkaa edelleen Jarin kansainvälistymiseen tähtäävää työtä. Toivottavasti voin myös edesauttaa naisia sijoittumaan perinteisille teollisuudenaloille ja ottamaan rohkeasti uusia haasteita vastaan, kuvailee tilannetta varatoimitusjohtaja Tita Tajakka-Hotti.

Neljännesvuosisata näissä hommissa on jättänyt jälkensä. Paljon on tapahtunut, ehkä liikakin, mutta tietyt perusasiat, jotka isä-Reijolta sain 90-luvun laman varjossa ovat olleet kestäviä. Ne ovat sitoutuminen asiakkaisiin sekä kotiseutuun, kehityksen tekeminen itse eikä niinkään muiden seuraileminen ja kova työnteko kuitenkin hukkatyötä laiskasti vältellen, kertoo toimitusjohtajan tehtävät jättävä Jari Sistonen.

U-Contin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Matti Lipsanen. Yhtiöllä on tytäryhtiö Puolassa. U-Cont on johtava jakeluasemien ja -järjestelmien valmistaja Pohjois-Euroopassa valmistuksen keskittyessä Joroisiin.

Uudessa markkinatilanteessa sähköautojen muuttaessa markkinaa yhtiö on panostanut datakeskuksiin, teollisuusjärjestelmiin ja ollut mukana kehittämässä myös vetyratkaisuja. U-Cont-yhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2020 13 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 liikevaihto asettuu samalle tasolle.

Energia-alalle on odotettavissa kaikkien aikojen investointibuumi, kunhan ratkaisujen suunnat selkenevät poliittisteknisessä pelissä. Viranomaisilta odottaisimme jämäkämpää otetta muutoksessa. Odotammehan Työ- ja elinkeinoministeriöltä jo 12 vuoden pohtimisen jälkeen edes aikataulua milloin jakeluasema-asetuksen sovitut muutokset joustavammalle ja ympäristöturvallisemmalle polttoaineiden jakelulle tehdään. Tämä kesken jäänyt homma jää kismittämään. Toisaalta työtäni jatkamaan jää yhtiön kaikkien aikojen osaajajoukkue. Se tuntuu hyvältä, toteaa Jari.

 Energiaan liittyvät muutokset tulevat lähivuosina muuttamaan nykyistä liiketoimintaympäristöä merkittävästi, mikä tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Nämä mahdollisuudet pitää vain osata nähdä ja hyödyntää. Meillä on täällä loistava tiimi, joten tältä pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan tulevaisuutta, toteaa Joel.